Açık Kaynak CRM Yazılımları

Açık Kaynak CRM Yazılımları kısmen uygun maliyetleri, gelişime açık pozisyonları ve özelleştirilebilir yapıları ile kapalı sistemlere önemli alternatifler olmaktadır.

Hemen hemen her ücretli, tescilli yazılımın etkileyici bir açık kaynak alternatifi bulunuyor. İşletmeler için gerekli olan CRM (Customer Relationship Management) Müşteri ilişkileri Yönetimi için kullanılan, açık kaynak CRM yazılımları ‘nı bu yazımızda bir araya getirdik.

Açık Kaynak CRM Yazılımları

CRM yazılımı, işletmelerin satışları, müşterileri yönetmesine ve sonuçta büyümeyi / karı artırmasına olanak tanır. CRM yazılımı, birçok şirketin iş yapma şeklini değiştirdi ve ekip üyelerinin müşteri ilişkilerini toplu olarak yönetmek, ortaklarla iletişim kurmak ve müşteri etkileşimlerinin kayıtlarını tutmak için müşteri hesaplarını paylaşmasına olanak tanıdı.

Yavaş süreçleri otomatikleştirerek, tüm bilgileri kolayca erişilebilen bir yerde derleyerek ve size eyleme dönüştürülebilir iyileştirmeler sağlamak için satış verilerinizin analizinden yararlanarak, işletmelerin satış süreçlerini kolaylaştırmak ve iyileştirmek çok önemlidir . Satış süreçlerine dayalı özelleştirmeden ve diğer benzer şirketler tarafından operasyonlarını daha da kolaylaştırmak için yapılan iyileştirmelerden yararlanabilecekleri için, artık daha birçok işletme açık kaynaklı bir CRM’yi tercih ediyor.

Açık Kaynak CRM Yazılımları listemiz şu şekilde :

1. SuiteCRM

SuiteCRM popüler müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) sistemi SugarCRM‘nin bir yazılım çatalıdır. SuiteCRM ‘de gerçek zamanlı bir gösterge panosu, size en son ve en güncel rakamları göstererek işletmenizin nakit akışı ve aktif projelerin durumu hakkında içgörüler sağlar .

Satışlarınızı, müşteri hizmetlerinizi ve pazarlamanızı tek bir yerde birlikte halledebilir ve yerleşim araçlarını ve modüler formatı amaçlarınıza göre özelleştirebilirsiniz.

Kurulumu kolaydır ve Windows, OS / X, Ubuntu, Android ve iOS dahil hemen hemen her işletim sisteminde çalışır. Sezgisel arayüzü, alandaki en iyilerden biridir ve onu en erişilebilir CRM’lerden biri yapar.

SuiteCRM içinde The SuitCRM Store mevcut. Bu uygulama marketi sayesinde birçok modülü entegre ederek özelleştirmeniz mümkün.. Google Drive, Outlook, Google Rehber, Dropbox veya Whatsapp entegresi gözüme çarpanlardı. Whatsapp için 69$/ Aylık tutar eklentilerin pek de ekonomik olmadığını gösteriyor.

2. Odoo

Odoo’nun topluluk sürümü ücretsiz, açık kaynaklı bir CRM’dir . Ancak Tamamen ücretsiz değildir. Sadece tek bir uygulama kullanacaksanız Ücretsiz olarak kullanabilmektesiniz. Aşağıda fiyat listesini sunuyoruz.

‘Genişletilebilir mimari’ temelinde çalışır, yani uygun gördüğünüz şekilde farklı özellikler ekleyebilirsiniz. Kurması ve uygulaması daha zor olanlardan biridir, ancak satış noktası uygulaması, perakende satış mağazaları ve restoranlar gibi gerçek mekanda faaliyet gösteren işletmeler için özellikle yararlı olmasını sağlar.

Odoo’nun web sitesinde kendilerini şöyle anlatıyorlar:

Uygulama ailemiz sorunsuz bir şekilde birlikte çalışarak size yaptığınız her şeyi otomatikleştirme ve takip etme olanağı sunar – merkezileştirilmiş, çevrimiçi ve herhangi bir cihazla her yerden erişilebilir. Odoo’nun kaynak geliştirme modeli, tamamen entegre iş uygulamalarından oluşan dünyanın en büyük ekosistemini oluşturmak için binlerce geliştiriciden ve iş uzmanından yararlanmamıza olanak sağladı.

3.Bitrix24

Kapsamlı, her şey dahil, açık kaynaklı bir CRM yazılım çözümü arıyorsanız, Bitrix24’ün Self-Hosted seçeneği tam size göre. 50 ila 50.000 çalışanı olan şirketler için mükemmeldir. Ve süper ölçeklenebilir.

Ana Özellikler

Self-Hosted sürümde kilitli hiç bir şey bulunmaz. Tüm araçları veya isteğe göre araçlardan bazılarını kullanabilirsiniz. Ekibinizin yazılımı ihtiyaçlarınıza göre özelleştirmesine yardımcı olacak API ve SKD belgelerine sahip olursunuz.

Bitrix24’ün açık kaynaklı yazılımı ile logo, renkler ve arka plan resimleri dahil olmak üzere kendi markanızı kullanabilirsiniz. Kendi portal şablonlarınızı oluşturun, Office 365, MS Exchange vb. gibi yerel entegrasyonlardan yararlanın ve herhangi bir ERP ile entegre edin. Arka ucu güçlüdür ve tam özellikli bir CMS içerir.

Kurumsal odaklı araçlar arıyorsanız Bitrix24 şunları da içerir:

  • Çalışma grupları içinde sınırsız görev ve alt görev oluşturun
  • Tam veri analizi ve sezgisel araçlar
  • Dış kullanıcıların platform içinde çalışmasına izin ver
  • Gelişmiş raporlama ve Gantt çizelgeleri
  • Otomatik iş akışları ve şablonlar
  • Çalışan iş yükü yönetimi ve zaman takibi
  • Video ve ses dahil iletişim araçları
  • İşbirliği araçları
  • Hem mobil hem de masaüstü uygulamaları

4. VTIGER

Vtiger hem ücretsiz hemde ücretli birçok paketi yer almakta. Ancak ücretsiz Whatsapp entegrasyonu, yine Google, Ofice 365, Zoho CRM veya Outlook entegrasyonları ile göz dolduran bir CRM/ERP yazılımı.. Fiyat listesi aşağıda.

Ücretsiz CRM – Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) Yazılımını herkes için demokratikleştirmeye yönelik bir girişim. Vtiger Ücretsiz Bulut CRM Pilot Sürümü

CRM yolculuğunuza başlamak için ihtiyacınız olan her şey ve HER ZAMAN ÜCRETSİZ

ŞİMDİ PİLOT DENEYİN 

İşletmenizin satış aktivitelerini, pazarlama programlarını ve servis destek operasyonlarını etkin ve verimli bir biçimde yönetmenizi sağlar. Web tabanlı mimarisi ve mobil erişim özelliği sayesinde her kanaldan ve her yerden ve her zaman müşterinizle ilişki kurmanıza ve operasyonlarınızı gerçekleştirmenize imkan tanır.

Piyasada yer alan 32 adet CRM yazılımının listelendiği, açıklamalar ile iyi kötü yönlerinin anlatıldığı Marketsplash sitesinin yazısına göz atmak isterseniz linki burada sizlerle paylaşıyoruz.

Bir kere bir yazılımın işleyişini görmek adına verilerinizi girmeniz gerekecek. Bu bilgiler; çalıştığınız şirketler, telefon rehberiniz, iş listeniz, ürünleriniz, stok durumunuz vs. gibi bilgiler olmakta. Programın işleyişini görmek adına demo içerik ekleyeceksiniz. Ve sonra bu bilgilerin yazılım içinde nasıl yerleştiği düzenlendiği kullanıldığı gibi alanları incelemeye başlayacaksınız. Sonra yarım gününüzün gittiğini görebilirsiniz.

Aslında tek tek bu uygulamaları kurup inceleyip bir kıyaslama çizelgesinde özelliklerini belirtmek gerekli. Sonuçta her işletmenin karakteristiği farklıdır ve işletmelerin kendine uygun CRM’i en baştan seçmesi çok önemlidir. Sonradan yazılım değiştirmek büyük maliyet, zaman ve data kaybına yol açabilmektedir.Ancak seçeneğin bu kadar çok olduğu bir CRM yazılımı sektöründe tüm yazılımları elbette tek tek denemek mümkün olmayacaktır. Umarız bu yazımız ve 32 CRM uygulaması karşılaştırma yazısı sizlere rehberlik edebilir.

SONUÇ

Özetlemek gerekirse eski bilge şu sözü bu sektördeki fiyat politikasını en doğru anlatan tabir olsa gerek.

Bedava peynir, fare kapanında olur..

Bu CRM / ERP uygulama, yazılım veya servislerini kullanabilmek için işletmenizin bütçe ayırması gerekli. Açık kaynak yazılımın bedava olacağı düşüncesi maalesef doğru değil. Eğitim, barındırma, özelleştirme maliyetleri yanısıra özellikle eklenti veya plug-in’ lerin daha maliyetli olması gibi masraflar söz konusu olmaktadır. Yani kapalı kaynak bir CRM uygulamasını aldığınızda masraflarınız genelde aylık ve hizmet başına kullanıcı için bellidir. Oysa açık kaynak CRM’de başta uygun maliyetler söz konusu iken şirketin büyümesi ile sürpriz masraflara gebedir.

Bu yazıda Açık Kaynak CRM Yazılımları ‘nı ele almaya çalıştım. 4 adet yazılımın dışında başka açık kaynak CRM yazılımları da mevcut. Hatta kapalı kaynak yazılım olduğunu düşündüğüm uygulamalrın , mesela bitrix24 gibi kendini açık kaynak olarak tanımladığı blog yazılarına da rastladım.( ve bu yazıda alıntıladım). Bunlar benim öncelikle internet araştırmalarımda gözüme çarpanlar oldu. Başka önerileriniz olursa yazının altına yorumlara yazarak sizlerde yazıya katkı sağlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın