Haydi sınırları kaldıralım !
Bunun için internette 4 adet yöntem bulunmaktadır. Ben hepsini deneyerek dördüncüsünde (Functions.php dosya düzenleme ile ) sorunumu çözebildim.
Web sitenizin kurulu olduğu serverın linux veya windows olmasına ve/veya server üzerinde çalışan hizmetlere göre çözümler farklılık gösterebilmekte. Ben tüm çözümleri aşağıda sıralıyorum.
Kurduğunuz wordpress siteniz de ortam yükleme limitini artırmak isteyebilirsiniz. Özellikle video yüklemek için bu özellik gerekli olmaktadır.
2MB dosya upload limiti bazı projelerde yeterli olmamaktadır.
İşlemi yaptıktan sonra kontrol etmek için ” Ortam / Yeni Ekle” sayfasını açarak güncel yükleme boyutunu görebilirsiniz.
4 Numara – Functions.php dosya içine kod ekleyerek
Türkçe WordPress kullandığınızı öngörerek adım adım yapılması gerekenleri paylaşıyorum.
- WordPress arka panelde “görünüm” altında “düzenleyici” kısma gelinir.
- Sağ bölümde yer alan dosya listesinden “Tema işlevleri (functions.php)” seçilir.
- Şimdi bu dosyanın kodlarını orta ekranda görüyor olmalısınız. 1.satırda “<?php” yer almaktadır. bu kodun altına 2.satıra aşağıdaki kodları yapıştırınız.
add_filter( ‘upload_size_limit’, ‘wpse_70754_change_upload_size’ ); function wpse_70754_change_upload_size() { return 10000 * 1024; }
4. Aşağıda dosyayı GÜNCELLE ‘yi tıklayarak işlemi tamamlamış oluruz.
Limiti istediğimiz gibi artırmak için “10000 (10MB) yazan değeri” istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.Yani 20000 olarak değiştirdiğinizde yaklaşık olarak 20MB upload sınırına gelecektir Ortam yükleme üst sınırınız.
3 Numara – Php.ini dosyasını kullanarak Upload dosya limitini artırmak
Bu yöntem için öncelikle bilmeniz gereken konu hosting’inizin php.ini’yi sitenize göre düzenlenmesine izin verip vermediğidir. Eğer hosting firmanız php.ini dosyasının düzenlenmesine izin vermiyor ise bu çözümü direkt PAS geçiniz.
Web sitenizin kök dizinine (ana dizine / public_html) php.ini adında bir dosya oluşturarak aşağıdaki kodları bu dosyanın içine yerleştirmeniz gerekmektedir. Bu şekilde wordpress upload limitini artırabilirsiniz.
1234memory_limit = 100M
upload_max_filesize = 192M
post_max_size = 100M
file_uploads = On
2 Numara – .htaccess dosyasını kullanarak Upload dosya limitini artırmak
Web sitemizin kök dizini üzerinde .htaccess dosyasına aşağıdaki kodları ekleyerek bu sorununuzu giderebilirsiniz. .htaccess dosyasının son durumu aşağıdaki gibi olmalıdır. Kırmızı renkli kodları .htaccess dosyanıza eklemeniz gerekmektedir.
# BEGIN WordPress
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ – [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule># END WordPress
php_value memory_limit 30M
php_value post_max_size 30M
php_value upload_max_filesize 20M
php_value max_execution_time 300
.htaccess’den hemen sonra wp-config.php dosyasını düzenliyoruz. Ana dizindeki wp-config.php dosyasını açın ve alttaki satıra şunu ekleyin;
|
|
Daha sonra tekrar deneyin , upload limitiniz arttımı.
Bu yazıdan sonra muhtemelen probleminizi çözmüş oluyoruz ancak Nginx server kullanıyor ve problemi çözemiyorsanızda alttaki bağlantının size faydalı olucağını düşünüyorum.
1 Numara – Tema Fonksiyon dosyasına müdahale ile ;
functions.php dosyasını düzenleye basın ve alttaki kodları ekleyin . Bunun için
- WordPress arka panelde “görünüm” altında “düzenleyici” kısma gelinir.
- Sağ bölümde yer alan dosya listesinden “Tema işlevleri (functions.php)” seçilir.
- Şimdi bu dosyanın kodlarını orta ekranda görüyor olmalısınız. 1.satırda “<?php” yer almaktadır. bu kodun altına 2.satıra aşağıdaki kodları ekleyiniz.
@ini_set( 'upload_max_size' , '64M' );
@ini_set( 'post_max_size', '64M');
@ini_set( 'max_execution_time', '300' );
Eğer bu işlemlerden sonra “500 internal server error” gibi bir uyarı alırsanız, çalıştığınız hosting firması engel koymuştur, onlarla iletişime geçmeniz gerekecek.
** Bu işlemleri yapmadan önce mevcut dosyalarınızın yedeğini almanız ve o şekilde çalışmanızı öneririm. Bu yöntemler internette araştırarak edindiğim ve denediğim yöntemlerdir. Oluşacak herhangi bir veri kaybınız da sorumluluk tarafınıza aittir.